12.10.2020
Cestovní pojištění si připlácíme navíc při cestě do zahraničí. Jde o jakousi záruku, že v případě potřeby vás ošetří i u soukromého lékaře...

Cestovní pojištění si připlácíme navíc při cestě do zahraničí. Jde o jakousi záruku, že v případě potřeby vás ošetří i u soukromého lékaře. Pojišťovna za vás hradí všechny poplatky spojené s akutním ošetřením. Určitě od pojišťoven znáte tzv. „spoluúčast“. Tu v případě cestovního pojištění hradí právě pojišťovna. Navíc nemusíte znát cizí jazyk. O vše se totiž stará pojišťovna a asistenční služba, kterou máte k dispozici 24 h po celou dobu vaší dovolené. Navíc si k cestovnímu pojištění můžete také pojistit vaše zavazadla, pojištění odpovědnosti za škodu, kterou způsobíte druhým anebo celou dovolenou pro případ, že byste kvůli onemocnění nemohli vůbec na dovolenou odcestovat.

TIP od KM TRAVEL - cestovní připojištění

TIP od KM TRAVEL - připojištění souvislosti s COVID-19 či jiné pandemie/epidemie

Co všechno zahrnuje připojištění COVID-19?

1. Náklady na ubytování spojené s umístěním do karantény

2. Náklady na náhradní dopravu v případě umístění do karantény při zahraniční cestě

3. Náklady na stornopoplatky v případě nesplnění zdravotních podmínek k nástupu do veřejného dopravního prostředku sloužícímu k cestě do zahraničí (letadlo, autobus, vlak)

 

Podrobné info včetně cen cestovního pojištění najdete: www.kmtravel.cz/cestovni-pojisteni

Co když se nepojistím?

Je důležité vědět, že i když v ČR máme relativně levné zdravotnictví, v zahraničí jsou ceny pro nás cizince mnohonásobně vyšší, protože platíme kompletně všechny úkony. Navíc pokud nenavštívíte smluvené lékařské zařízení, budete muset celé ošetření zaplatit sami. Běžné ošetření jako například od poranění mořským ježkem se tedy může pohybovat okolo 100 až 120 Eur, trávicí potíže nebo léčba zánětu ucha 100 až 150 Eur, a převoz do nemocnice sanitkou stojí okolo 1 400 Eur.

Mám vlastní pojištění ke kartě od mé banky

Tento bonus k platebním kartám je už téměř brán jako standart. Před cestou do zahraničí však doporučujeme si důkladně prostudovat a informovat se, na co se vaše pojištění vztahuje. Některé banky mají dokonce v podmínkách to, že do té doby než si dovolenou zaplatíte kartou, neplatí cestovní pojištění vůbec. I pojistné limity mohou být velmi nízké. Většinou kryjí léčebné výlohy jen do výše 1 000 000 Kč. Tato částka může stačit jen na cestu po zemích EU, ne však mimo ně.

Kde si ho sjednám a za kolik?

Opravdu doporučujeme nešetřit na cestovním pojištění a nechat si od zkušených pracovnic poradit, které pojištění je vhodné právě pro vaši cestu do zahraničí.
Všem klientům KM TRAVEL přejeme, aby zrovna tuto službu na své letní dovolené čerpat nemuseli :-)

Pohodovou dovolenou přeje kolektiv pracovníků KM TRAVEL

Další články z blogu KM TRAVEL:

 

10 věcí, které oceníte na své dovolené

Jak si užít sluníčka a nespálit se

Přihlaste se k odběru novinek

Nenašli jste zájezd
podle svých představ?

Zavolejte nám nebo napište

Moře si s námi užilo přes 80 960 klientů

a 85% zákazníků se rok co rok vrací

Přečtěte si komentáře na Facebooku

Chcete více fotografií

z míst, kam jezdíme?

Jsme na Instagramu
Na těchto webových stránkách jsou k vylepšování služeb využívány soubory cookies.